top of page
  • Writer's pictureAmanda Ehn

Barnläger sommaren 2018

Sommar på Vassor lägergård har varit en tradition för många människor i många år. Läger på Vassor innebär allt från roliga lekar, spännande program och vilda vattenkrig till nya vänner, myggbitna ben och tid i Guds närvaro.


Sommaren 2018 var jag lägerchef för barnlägren på Vassor. Det var tre intensiva – men mycket roliga – läger. Deltagarantalet varierade mellan 20 och 27 barn, i åldrarna 6-12 år.


Medilägret var det läger som fick inviga lägergården för sommaren. 20 härliga barn och 7 ledare intog lägergården. Det var ett ivrigt gäng som tyckte att det mesta var roligt. Vi lekte lekar, sportade och byggde kojor i skogen. Spa-eftermiddag och party i nya mötesladan var också uppskattade program!


Minilägret följde veckan efter. Även då fylldes lägergården av 20 barn och 9 ledare. Snurren och Snasken kom på besök på kvällarna, och under dagarna var deltagarnas favoritsysselsättning att kidnappa ledarna.


Maxilägret var sommarens sista barnläger, och även det största. 27 barn och 8 ledare intog lägergården. Vi hade strålande solsken varvat med ösregn. Strandutflykter varvades således med filmeftermiddag och inomhuslekar. Det bästa med det lägret (om man frågar ledarna) var att deltagarna mer än gärna gav oss ledare massage.


Gemensamt för alla läger var undervisningen. Målet var att barnen efter lägret skulle ha en lite bättre uppfattning om vem Gud är. Rubrikerna för undervisningspassen var Gud är kärleksfull, Gud är trofast och Gud är allsmäktig.


Varje kväll på Vassor avslutas med en andakt. Vi sjunger några lovsånger och en ledare delar något kort om vad Gud har gjort i ens liv. Efter andakten berättas spännande godnattsagor innan barnen får sova för att orka med en ny intensiv dag.


Kvällsprogrammet är för många en höjdpunkt på dagen. I somras såg kvällsprogrammen lite olika ut för varje läger, men gemensamt för dem alla var tävlingar, härj, äventyr och vatten! Vi lekte lekar, vi sprang i skogen, vi tävlade i stafetter, vi kastade vattenballonger och vi löste kluriga mordgåtor. Efter ett vilt kvällsprogram är det alltid skönt att avrunda med sångtävlingar i bastun.


Summa summarum av barnlägren på Vassor 2018:

Vi hade väldigt roligt. Jag tror att alla fick åtminstone en ny kompis. Att hinna först i kioskkön tycks vara väldigt viktigt. Vattenkrig är kul!


Jag hoppas att alla som var med i fjol vill komma på läger igen denna sommar! // Miriam68 views0 comments

Comments


bottom of page