top of page
  • Writer's pictureAmanda Ehn

Maxi lägret 2019

Maxi lägret har kommit och gått och vad roligt vi har haft! Några dagar efter Med lägrets slut blev det liv vid Vassor lägergård igen när 15 barn anlände och blev årets Maxi deltagare. Dagarna bestod av många roliga programpunkter, t.ex. fritid, workshoper och galna kvällsprogram! Fritiden bestod av paddling, simning, kiosk-besök samt att bara sitta och chilla. Det fanns även dom som använde sin kreativa sida och gjorde sina egna roliga påhitt, t.ex. byggde en kille sitt egna lilla bås av några däck och ett paraply.



Men det kan ju inte vara fritid hela tiden så vi hittade även på andra roliga saker att fylla dagarna med. Vi hade bl.a. workshoper. Dessa workshoper bestod av batik-färgning där vi färgade tröjor och skapade olika mönster med hjälp av gummiband och klädnypor. Färgen för Maxi lägret var blå och det bästa med batik-färgning är att man inte kan göra en ful tröja!



Utöver det hade vi även en workshopar där man kunde göra sig extra fin med nagellack eller flätat hår. Under denna spa-workshop återvände även "bullahögen", alltså att man ligger på golvet i en stor hög och myser.



Vi hade även en sport-workshop där man kunde spela fotboll, paddla och leka.



På kvällarna hade vi kvällsprogram där lag Grön, lag Röd och lag Blå gav sitt allt i olika tävlingar.



Första kvällen hade vi stationer. Vi ledare testade deras minne, deras styrka i gladiatorbacken, deras mod när de skulle hitta stenar bland matrester m.m. De gav sitt allt och vi ledare var väldigt imponerade över hur bra dom genomförde stationerna. Andra kvällen hade vi "Capture the color", vilket innebar att de skulle hitta färgburkar på motståndares områden och smeta innehållet på tre ledare. Ledar-laget gjorde sitt bästa för att hitta sina burkar men hade i slutändan inte en chans när deltagarna kom igång och hittade burkarna en efter en. Den tredje och sista kvällen hade vi "Turbo-fotis" där deltagarna skulle spela fotboll och försöka göra mål trots konstanta hinder så som störande ledare, mål som var vända åt fel håll och vattenballonger. Det hela slutade i ett vattenkrig som alla drabbades av. Som belöning för att de hade kämpat så hårt blev det filmkväll där de fick se "Bortspolad" och njuta av popcorn och saft.



Den sista dagen hade vi bara roligt, lekte lekar och skrev uppmuntrande ord till varandra. Jag har haft väldigt roligt på Maxi-lägret och det har varit väldigt kul att få lära känna dessa deltagare och deras personligheter ännu bättre!


Mera bilder kan hittas på Vassor lägergårds Instagram: @vassorlagergard. Stort tack till ledarna som har varit ett så stort stöd och hjälpt mig på så många olika sätt: Agnes Koskinen, Alwa Westerlund, Pia Wikström, Julia Nyholm, Emilia Örnberg, Amanda Rådman och Miriam Sjöblom samt till vår kock Edla Blomqvist som har serverat otroligt god mat vid alla måltider!


// Jessica Heikkilä


48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page