top of page
  • Writer's pictureAmanda Ehn

Medi lägret 2019

Updated: Jun 16, 2019

Det var det Medi lägret! Vi har haft tre väldigt intensiva men otroligt roliga dagar! Vassor lägergård fick besök av 28 roliga, nyfikna och helt otroliga barn som har gett varandra och oss ledare många nya minnen. Vi hade många spännande programpunkter under dagarna, t.ex. hade vi workshops. Under batik-workshopen fick barnen färga sina batik-tröjor och resultatet blev enligt mig, barnen och ledarna jättebra. Det bästa med denna workshop, förutom att det var en annorlunda workshop som barnen fick lära sig mycket av och att dom blev fina och är roliga lägerminnen, var att barnen inte kunde vänta tills dom fick använda dom! Många barn frågade under lägrets gång om dom fick ta sina batik-tröjor. Det är väl nog den bästa sortens lägerminne: ett som barnen kan och vill använda! Förutom batik-workshopen så hjälpte mina fantastiska ledare till med att ordna en spa-workshop och en sport-workshop. Under spa-workshopen fick deltagarna slappna av, få sina naglar målade och få sitt hår flätat. Man önskar ju att man själv skulle ha fått vara en deltagare! Men för dom deltagare som inte har avslappning som sin grej fanns en sport-workshop där dom kunde springa av sig och t.ex. spela fotboll, paddla m.m.

En annan programpunkt vi hade var kvällsprogram. Under kvällsprogrammet testade vi ledare deltagarnas färdigheter på många olika sätt. Deltagarna blev indelade i lag: lag Grön, lag Gul, lag Blå och lag Röd.Första kvällen hade vi stationer. Dessa stationer var bl.a. att hitta en stenar i matrester, hitta rätt föremål under olika hinkar (där det fanns en överraskning i form av en ledares huvud under en hink), en klädstafett i en gladiator-backe och till sist en frågesport om ledarna som resulterade i att få en vattenhink över sig om man svarade fel. Barnen gav allt vad de hade under denna kväll, vilket senare resulterade i en ganska lugn och tyst nattning, som tur för oss ledare. ;)Andra kvällen hade vi en tävling som heter "Capture the color". Denna tävling gick ut på att deltagarna skulle hitta sin egna färg på andra lags områden och sedan smeta ut färgen på tre stackars ledare. När man ser på hur ledarnas tröjor ser ut kan man se hur duktiga deltagarna var.
När vi inte har haft program har vi hittat på andra roliga saker. Vi har simmat, paddlat, lekt och en av dom största nöjena för deltagarna under fritiden var att kidnappa ledarna. Efter detta läger är ledarna tränade proffs på att ta sig ur kidnappnings-situationer.


Det har alltså varit ett väldigt händelserikt läger med många roliga stunder! Mera bilder kan hittas på Vassor lägergårds Instagram: @vassorlagergard. Nu är det bara att vänta på nästa års Medi-läger. Till sist vill jag bara säga ett stort tack till mina helt otroliga ledare som jag aldrig skulle ha klarat av detta läger utan: Ellen Blom, Lova Blomqvist, Benjamin Koskinen, Tuva Kecklund, Emilia Örnberg, Pia Wikström, Eliah Mikander, Julia Nyholm och Ellinore Koskinen samt vår otroliga kock Edla Blomqvist som har gett oss så god mat under dagarna!


//Jessica Heikkilä


97 views0 comments

Commentaires


bottom of page